Курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників у частині надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу

У п.2 статті 51 Закону України «Про повну загальну середню освіту» зазначено, що «загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації педагогічного працівника протягом п’яти років, яка оплачується за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, не може бути меншою за 150 годин, з яких не менше 10 відсотків загальної кількості годин обов’язково повинні бути спрямовані на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині роботи з учнями з особливими освітніми потребами та не менше 10 відсотків загальної кількості годин - на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу».

Інформуємо, що Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» розроблено ряд курсів підвищення кваліфікації щодо надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу:

1. «Перша психологічна допомога учасникам освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій». Курс створено за моделлю змішаного навчання (blended learning), він містить 10 мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM. Додаткові матеріали та практичні тренінги

допоможуть підвищити професійний рівень педагогічних працівників закладів освіти, опанувати сучасні технології надання першої психологічної допомоги, ознайомитись із рекомендаціями щодо перенаправлення Міжнародного

Постійного Комітету (IASC).

Курс затверджено Вченою радою Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (протокол №5 від 29.06.2022), отримав схвальний відгук Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Пройти курс можна за покликанням: http://surl.li/esrpf

2. «Важливі навички у періоди стресу». Курс схвалено рішенням Вченої ради Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (протокол №2 від 01.03.2023). Очно-дистанційна форма навчання. Розроблено на основі методики ВООЗ.

Пройти курс можна за покликанням:

https://hromada.academy/.../praktichni-navichki...

Зазначені вище курси з психосоціальної допомоги розроблені за підтримки Асоціації інноваційної та цифрової освіти у рамках всеукраїнського проєкту «Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти» www.mentalhelp.in.ua.

3. «Психосоціальна підтримка учасників освітнього процесу». Очно-дистанційна форма навчання. Пройти курс можна за покликанням:

https://drive.google.com/.../1s9Wyzwq1WErmTcMjOF2Eh0.../view

Рекомендуємо усім педагогічним працівникам пройти будь-який із зазначених курсів до 1 вересня 2023 року.

Також інформуємо про навчально-методичний посібник «Психологічна хвилинка», який отримав гриф «Схвалено для використання у освітньому процесі» (рішенням експертної комісії з психології та педагогіки від 01.03.2023 протокол №1). Посібник розміщено за покликанням:

Кiлькiсть переглядiв: 42